0
tel: 053-83.26.21
Search

Welke tafel kies je voor in jouw interieur?

Welke tafel kies je voor in jouw interieur? Ga je voor zwarte poten en een houten blad, of wil je liever een volledig houten exemplaar?  Lees hier welke tafel het beste geschikt is voor jou…

EETKAMER TAFEL GROTE KEUZE

Omdat we bij Lucas Meubelen weten dat over kleur en smaak niet valt te twisten,
haalden we een collectie tafels in huis die je helemaal zelf kan samenstellen. Je kiest de kleur en de afwerking van je tafelblad en je maakt een keuze uit meer dan 10 verschillende onderstellen. Zo wordt jouw eetkamer tafel helemaal uniek en vooral aangepast aan de rest van jouw interieur.

Heb je het moeilijk om te kiezen, dan hebben wij enkele tips voor jou.
Zo vertrek je het best van de vloer die in je woning ligt voor het kiezen van het onderstel. Heb je bijvoorbeeld een zwarte vloer, dan ga je best voor een lichter onderstel.
En andersom, bij een lichte vloer kan een donker onderstel heel mooi contrasteren.
Naast de vaste vloer, kan je natuurlijk ook kiezen voor een mooi vloerkleed en dat kan je dan weer gewoon aanpassen aan de tafelpoot die je wenst.

EEN TAFEL DIE PAST IN JE INTERIEUR

En hoe ziet de rest van je interieur eruit? Heb je een warm en cosy interieur met een eerder donker kleurenpallet voor de muren, deuren en ander meubilair? Dan kan je die trend ook doortrekken naar je tafelblad. Heb je het liever allemaal licht en fris, dan houd je dat ook het beste zo voor het blad. Een tafelblad dat licht is van kleur, geeft steeds een modernere toets aan het geheel.
Heb je een parketvloer onder de tafel, dan kan je zelfs de tint van het tafelblad daarop afstemmen, en dan wordt het echt een uniek geheel. Je vrienden zullen versteld staan van je keuze.

Als je iemand bent die van rust houdt in zijn interieur, dan kan het mooi zijn om de poten en het blad gewoon in dezelfde kleur te houden. Dat is evenwichtig en maakt van je tafel een onopvallend meubelstuk. Voor meer pit en als je eerder een blikvanger in je kamer nodig hebt, dan kies je het beste een contrastrijker geheel.

EEN EETKAMER TAFEL VAN DE JUISTE GROOTTE

En last but not least, denk goed na over de grootte van je tafel. Ze moet mooi passen in de ruimte, je moet nog goed omheen de tafel kunnen lopen om je gasten optimaal te verwennen, maar hou vooral ook rekening met je gezinssamenstelling. Zit je meestal maar met 6 personen aan tafel, hou de tafel dan ook op een normaal formaat. Een supergrote tafel is vooral mooi als ze ook gevuld wordt. En niemand mag zijn woning inrichten voor feestjes. Denk aan uw persoonlijke situatie voor je eigen gezin.

Benieuwd naar de collectie? Kom langs bij Lucas Meubelen en laat je begeleiden door onze medewerkers.