0
tel: 053-83.26.21
Search

Wanddecoratie als blikvanger

Heb je ergens nog een ruime grote muur die leeg is? Kan je maar niet bedenken wat daar mooi zou passen en geen afbreuk zou doen aan je interieur? We helpen je graag op weg om de geschikt wanddecoratie te kiezen voor jouw woning.

Wist je trouwens dat een goed gekozen groot wandobject een schitterende blikvanger kan zijn in je woning. Zeker wanneer je in het algemeen kiest voor sobere kleuren, vormen en materialen,
dan mag het aan de wand al wel eens wat meer zijn.

Nieuw in ons assortiment zijn dan ook vele kunstige foto’s op groot formaat aan een betaalbare prijs. Meubelmerken gebruiken ze meer en meer om hun nieuwste collecties te presenteren, dus waarom zou jij het thuis niet precies even mooi maken?

Hoe groot moet zo’n kunstwerk zijn voor bij jou?

Kijk altijd eens goed naar de ruimte waar het werk komt te hangen. Bedenk dan ook meteen dat hoe groter, hoe minder rommelig het zal overkomen in de ruimte, in tegenstelling wat je misschien zou denken. Zeker wanneer er nog geen andere blikvangers de ruimte typeren, dan kan je gerust ‘all the way’ gaan voor een mega verrassingseffect.

Hangt het werk boven een zetel of net boven een dressoir, dan is het goed om de 2/3e regel in acht te nemen. Dat wil zeggen dat de wanddecoratie minimum 2/3e van het formaat van het meubel waar het voor komt te staan mag hebben. En we spreken hier nu steeds over hangen, maar het is ook erg trendy om een kunstwerk gewoon te zetten op een lage kast.

 

Voor welke kleur kies je?

Als je zoals hierboven omschreven een eerder sober interieur hebt, dan mag het schilderij wel wat opvallen. Kies in dat geval gerust een kleurrijk exemplaar, gewoon iets wat je mooi vindt. Is er echter al wat kleur aanwezig in een wat drukkere inrichting, dan is het erg mooi om voor een sober werk te kiezen. Zachte kleurnuances zullen dan rust brengen in je huis en in je hoofd.

Genoeg inspiratie? Dan is het tijd om te kiezen uit het mooie aanbod dat we in collectie hebben. Kom langs en ga op je gevoel af in onze toonzaal.