0
tel: 053-83.26.21
Search

Trends slaapkamer 2022

TRENDKLEUREN 2022

Rust in je huis is rust in je hoofd. Dat hoeft bijna niet meer gezegd. Maar wist je dat je die redenering wel heel letterlijk kan nemen voor de slaapkamer. De dag rustig afsluiten met een ontspannend momentje voordat je de nacht ingaat, kan wonderen doen voor lichaam én geest.
Om het juiste evenwicht te creëren, zijn zachte kleuren en natuurlijke materialen steeds een aanrader geweest. Toeval wil dat dat voor 2022 ook nog eens dé trendkleuren zijn.

INTERIEURTIPS SLAAPKAMER

Basiskleuren voor een rustig interieur zijn beigetinten en gebroken wit. Maar creaties zitten ‘m niet enkel in kleurgebruik. Ook variatie in textiel en texturen zijn onmisbaar in een geslaagde styling. Hierbij kunnen duurzame en eerlijk geproduceerde stoffen een belangrijke rol gaan spelen, en zelfs 100% natuurlijk materiaal zoals linnen of wol zijn helemaal top.

LINNEN IN JE INTERIEUR

Strak en eenvoudig is een beetje de trend, maar ‘strak’ hoeft dan weer niet al te letterlijk worden genomen. Een met precisie opgemaakt bed hoeft niet meer. Nonchalant linnen of gebreide plaids en kussenhoezen doen het prima om een rustig klimaat te creëren waarin je onverstoord de nacht kan ingaan.

STEEDS MINDER SCHERMGEBRUIK IN DE SLAAPKAMER

Daarbij stappen we ook steeds meer af van gigantische tv-schermen in de slaapkamer. Mobiele telefoons gaan uit en een prikkelvrije zone voor het slapengaan is opnieuw volop in opmars. Een nuttige tip hierbij kan zijn om in de slaapkamer niet teveel laadstations te voorzien voor je apparatuur, maar vooral te werken aan een oplaadmomentje voor jezelf.

SFEERVOL SLAPEN

Met een gemiddelde slaaptijd van 8 uren per dag, kunnen we het belang van een ideaal ingerichte slaapkamer toch wel verantwoorden? De kwaliteit van ons bed is uiteraard het allerbelangrijkste, maar de sfeercreatie van onze kamer mag niet vergeten worden.  Met het juiste meubilair in zachte kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en steen maak je het een zen-plek voor je partner en/of voor jezelf. Want naast de uren die we geacht worden te slapen, kan de slaapkamer net zo goed een plekje zijn om zelf tijdens de dag te cocoonen met een goed boek bij de hand. Er is niks egoïstisch aan om jezelf af en toe wat me-time te gunnen.
Tapijten, fauteuils, bijzettafels of staanlampen maken een slaapkamer helemaal tot een sfeervolle plek waar het fijn is om te zijn.