0
tel: 053-83.26.21
Search

Tips voor een geslaagde dressing

Tegenwoordig zijn er heel wat moduleerbare dressingsystemen verkrijgbaar. Deze kan je zelf samenstellen aan de hand van verschillende elementen. Het voordeel van deze systemen is dat ze relatief goedkoop zijn en snel voorradig zijn. Onze medewerkers staan klaar om u te begeleiden naar een perfecte inloopkast waar je jarenlang plezier aan zal beleven.

We geven graag alvast enkele tips zodat je thuis al één en ander kan bekijken en/of opmeten.
Breng zeker je schetsen mee naar de winkel.

LOCATIE VAN DE DRESSING

Een inloopkast wordt vaak naast de slaapkamer, of naast de badkamer geplaatst. Dat ziet er vaak heel mooi uit, maar de meest ideale plek is eigenlijk tussen de badkamer en de slaapkamer als dat mogelijk is in je woning. Op die manier wordt die dressing een soort van circulatiezone, wat erg praktisch is in gebruik. Mocht de dressing dan ook nog in de buurt van de wasplaats zijn, dan is dat alleen maar erg handig. Zo komt de vuile was meteen op de juiste plek terecht. Is de wasplaats beneden en heb je nog de mogelijkheid om met een waskoker te werken, zeker doen!

INRICHTING VAN DE DRESSING

Een mooi georganiseerde dressing is waar iedereen van droomt. Het geeft dan ook tonnen energie om de dag te kunnen starten in een nette overzichtelijke ruimte. Daarnaast moet een dressing of inloopkast ook erg functioneel zijn, en liefst ook nog onderhoudsvriendelijk.
Kledij en accessoires brengen nogal wat stof met zich mee, dus over open of gesloten kasten moet in eerste instantie goed worden nagedacht. Een open dressing is heel mooi, zeker als je je kledij mooi weet te organiseren op kleur en type. Het is ook makkelijk om geen kastdeuren te moeten openen. Anderzijds vergt het wel wat meer poetswerk.
Verstelbare legplanken zijn een voordeel. Zo kan je op ieder moment of bij een wissel van de seizoenen de kasten aanpassen aan de inhoud en laat je zo weinig mogelijk ruimte onbenut.
Vergeet ook niet om te kiezen voor de juiste verlichting. Daglicht is ideaal, maar niet altijd mogelijk in een dressing. Toch zou het praktisch zijn om ook kunstlicht zo dicht mogelijk bij natuurlijk licht te laten aanleunen. Bij kleurkeuze van je kleding is het namelijk ideaal om alles goed te kunnen zien voor de juiste combinaties.
Gezellige gele spots ogen mooi en cozy, maar geven vaak een vertekend beeld.
Maak je het toch graag extra gezellig, denk dan aan een vloertapijt of enkele zachte kleine tapijtjes. Een dressing wordt toch meestal blootsvoets betreden.

BELANGRIJKE MATEN VOOR EEN DRESSING

Laat onze medewerkers je begeleiden bij de samenstelling van je kasten. Enkele basisafmetingen nemen zij zeker voor je in acht. Zo moet de diepte van een hangkast altijd 60 cm zijn, voor een legplank is dat minimaal 45 cm. En om je comfortabel te kunnen omkleden heb je een vrije ruimte nodig van 125 cm.

Hopelijk zijn deze weetjes alvast nuttig om de juiste keuzes te kunnen maken.