0
tel: 053-83.26.21
Search

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun werkplek/bureau te integreren in de woonkamer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun werkplek/bureau te integreren in de woonkamer. Zorg ervoor dat je voldoende natuurlijk licht hebt op je werkvlak en tracht het werk- en privé gedeelte toch zoveel mogelijk van elkaar te scheiden voor je eigen gemoedsrust. Lees meer>>

 

 

Steeds meer mensen kiezen ervoor de werkplek te integreren in de woonkamer. Dit heeft als voordeel dat je dichter betrokken bent bij het familieleven. Een home office in de woonkamer heeft op zijn beurt echter ook enkele minder aangename gevolgen. Zo kunnen rondslingerende documenten, kabels en computers een rommelige indruk nalaten. Een mooie balans creëren tussen werk en ontspanning kan met een beetje hulp en enkele tips van de medewerkers van Lucas Meubelen.

Plaatsing van het bureau

Een goede locatie van de werkplek is de belangrijkste stap bij het integreren van een bureau in de woonkamer. Je wilt tegelijkertijd werken in een aangename omgeving, en toch voldoende privacy om te doen wat je moet doen.

Een duidelijke afscherming tussen privé en werk is de belangrijkste factor bij het integreren van je werkplek. Een eerste idee is om je werkplek zo te plaatsen dat bezoekers en familie niet langs de werkruimte hoeven te lopen. Dit kan je doen door het bureau meubel in een hoek te plaatsen, eerder dan middenin een ruimte, en ervoor te zorgen dat je bureau geen tussenstop is tussen 2 ruimtes.

Bureau afschermen of niet?

Indien je uit praktische overwegingen het bureau wel centraal moet plaatsen, is het aangeraden om een divider of afscherming te plaatsen. Dit kan gebeuren door middel van een laag muurtje of lage bergmeubels. Lucas Meubelen heeft steeds toffe bijzetmeubeltjes in zijn assortiment om aanvullend te plaatsen als afscherming. Soms kunnen die zelfs praktisch zijn om nog wat documenten of dossiermappen in op te bergen. Bij een te hoge afscheiding zal de werkplek claustrofobisch aanvoelen en kan ook het ruimtegevoel van de woonkamer doorbroken worden. Dat moet je ten allen tijde zien te vermijden. Het voordeel van een lage afscheiding is dat je je niet naar de muur moet positioneren. Je kan gerust zicht hebben op de woonkamer terwijl alle rommel netjes verstopt zit achter de afscheiding.

Bijna klaar om je eigen ‘home office’ te ontwerpen? Of twijfel je nog over de stijl van je bureaumeubel of over de oplossingen om van je bureau een aangename en sfeervolle plek te maken.

Een bureau in hout straalt heel wat warmte uit en als dat op de één of andere manier aansluit bij het reeds bestaande meubilair, dan past hout perfect in de woonkamer. Vaak kan je er ook de bijhorende kasten bij kopen zodat je interieur één geheel uitstraalt en je bureau opgaat in de ruimte.

Enkele mooie design merken die door Lucas Meubelen worden verdeeld, bieden ook schitterend strakke design tafels en meubels. Deze zijn van de hoogste kwaliteit, erg functioneel en ze kunnen vaak perfect als werkmeubel worden geïntegreerd in de leefruimte.

Kom alvast een kijkje nemen in één van de winkels te Haaltert, en laat je inspireren.