0
tel: 053-83.26.21
Search

Nieuwe trend, de industriële look!

Nieuwe trend, de industriële look! Oneffenheden zorgen voor imperfectie, wat het plaatje net WEL perfect maakt. Lees hier alles over de nieuwe look en ontdek deze collectie bij Lucas Meubelen.

 

Industriële interieurs dateren uit de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. De praktische toepassingen van een gebouw hadden in die tijd absolute prioriteit op schoonheid en gezelligheid.
Toch bracht die stijl van eenvoud ook rust met zich mee, waar tal van gezinnen zich goed in voelden. Tegenwoordig gaat men in de drukte van alle dagen toch op zoek naar een plekje van rust, en waar kan dat beter dan thuis in je interieur. Sommigen trekken naar fabriekspanden en pakhuizen om het loftgevoel optimaal te bekomen, maar ook bij jou thuis kan je dit gevoel creëren door een slimme keuze in meubilair.

Een belangrijk kenmerk van een industrieel interieur, zijn de stoere materialen die gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan quasi onbewerkte houten tafels met een metalen of stalen onderstel. Of kasten die naast de houten basis, een stalen frame met glazen vensters hebben.
Nog een stoer materiaal is leder. Zowel echt leder als imitatieleder kan gebruikt worden voor stoelen, fauteuils of salons, maar zeker ook voor kleinere accenten zoals kussens of krukjes.

In de nieuwste collecties van Lucas Meubelen vind je tal van stoere, ‘imperfecte’ tafels, stoelen, kasten en nog veel meer. Het loft gevoel straalt ervan af.
En weet je? Je interieur heeft verder niet veel nodig. Schilder je woonkamer in een neutrale tint en wees zuinig met decoratie. Mocht je de kans hebben om voor een bakstenen muur te kiezen, is dat natuurlijk helemaal te gek. De afwisseling van effen oppervlaktes met de ruwe details zorgen in no time voor een industriële look.