0
tel: 053-83.26.21
Search

Koelere kleuren ‘duwen’de muren terug

Koelere kleuren 'duwen'de muren terug

TIP van de interieurstylist

Koelere kleuren ‘duwen’ de muren terug, waardoor de kamer ruimer lijkt.
Kies voor lichte grijs-en blauwtinten voor een optimaal effect.
Liever een warme sfeer?  Wees dan niet bang om lichte terracotta-of geeltinten te gebruiken.

Hoe kan je een kleine kamer groter laten lijken?

Iedereen kent het wel, een huiskamer die je eigenlijk nét een tikkeltje groter had gewenst. Of heb je een andere kamer die altijd zo klein lijkt? Wel, je hoeft je helemaal niet gewonnen te geven. Op het gebied van inrichting kan je héél veel doen door het gebruik van de juiste kleuren en door het optimaal benutten van de ruimte.

Kleurgebruik in een kleine kamer

Je hoeft zeker niet alleen wittinten te gebruiken om je huis groter te doen lijken. Als je bijvoorbeeld een salon in een koel grijs, donkerblauw of trendy blauwe stof plaatst, en daarachter de muren licht houdt, dan lijken de plafonds nog hoger dan wanneer je ook nog eens een zachte salonkleur zou kiezen. En wat doen zichtbaar hogere plafonds? Ze vergroten optisch jouw ruimte, en dat was wat je zo graag wilde hebben. Probeer het maar gewoon een keer uit.

Combineer met houtwerk

In een kleine kamer zouden het houtwerk en de lijsten een tint donkerder moeten zijn dan de kleur op de muur. Zo creëer je contrast waardoor de architecturale vormen van de kamer goed zichtbaar zijn, de muren iets worden teruggedrongen en de kamer groter lijkt. Een lichte kleur op de muren in combinatie met donker houtwerk zorgt voor een stijlvolle look.

Warme of koele kleuren?

Ga je toch liever voor een warme en gezellige sfeer, ook al woon je niet in het grootste huis van de straat? Natuurlijk is daar niks verkeerds mee. Kleuren als terracotta en geel zijn erg trendy en ideaal om het extra knus te maken in je woning. Gebruik daarrond zoveel mogelijk natuurlijke materialen en aardetinten en je zal versteld staan van het resultaat.