0
tel: 053-83.26.21
Search

Klasse en stijl met een lederen salon.

Salon in leder Samoa Cappucino

Klasse en stijl met een lederen salon. Heb je nu al een tijdje een stoffen salon in huis, en wil je wel eens wat anders? Lees hier alles over waarom leder eigentijds en tegelijkertijd warm kan zijn…

 

 

 

Leder is afkomstig van dierenhuid en wordt dus niet kunstmatig geproduceerd. Het is gegroeid, het is een natuurproduct met al zijn eigenaardigheden en nuances. Ook natuurlijke eigenschappen als nekplooien, kleine vergroeide littekens, open ruwe nerfplekken, insectenbeten, buikstrepen of een ruglijn kunnen merkbaar zijn. Het zijn precies deze elementen die elk leer zijn individuele karakteristieken en zijn natuurlijke schoonheid geven.  Die 100% natuurlijke eigenschap van leder maakt het product uniek, maar ook warm! En dat staat nu meteen in schril contrast met wat vaak gezegd wordt van leder; dat het koud zou zijn.
Leder past zich net volledig aan aan de omgevingsfactoren. Jouw lichaamstemperatuur zal het leder opwarmen en een enorm aangenaam en cosy gevoel geven.

Tal van leerlooierijen in Europa en daarbuiten verwerken de geselecteerde dierenhuiden tot erg duurzame en kwaliteitsvolle ledervarianten. Gespecialiseerde productieprocessen worden daarvoor ontwikkeld en continu verbeterd. Enkel door de zichtbare merktekens van de natuurlijke grondstof te behouden op het verwerkte leer, kan men zien dat er met natuurlijk, rijk leer gewerkt wordt. Al te egaal leer is immers vaak kunstmatig behandeld, waardoor het net aan karakter moet gaan inboeten, en vaak ook aan kwaliteit.

Ben je nog niet helemaal overtuigd of je wel of niet voor leder kiest. Lees dan hier waarom je wél voor een lederen salon zou moeten kiezen:
Leder vraagt best wat onderhoud, maar het gaat lang mee en de bekleding wordt steeds mooier met de jaren. Een lederen zitbank heeft heel wat voordelen. Onaangename Geurtjes dringen nooit in je bekleding en ook haren van huisdieren glijden er gewoon van af. Ook het normale onderhoud is daardoor erg makkelijk. Stof afdoen is bijvoorbeeld veel makkelijk bij een lederen salon dan bij een stoffen salon. En heb je een allergie of last van huisstofmijt? Ook dan is leder voor jou de meest ideale keuze! Kwaliteitsleder is compact, elastisch en stevig. Het zal niet snel scheuren, het ademt uit zichzelf en daarbovenop kan leder ook vocht opnemen, tot 25 procent van het eigen gewicht.

Met leder haal je een stukje natuur in huis, daarvoor alleen al zou je ervoor kiezen. De interieur specialisten van Lucas Meubelen begeleiden je in je zoektocht naar het meest perfecte salon voor jou en je familie.