0
tel: 053-83.26.21
Search

Kerstdessert

Speculaasmousse (met mascarpone)

Dit heb je nodig

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 200 gram speculaaspasta
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml volle room
  • 150 gram verkruimelde speculaas
  • 6-7 kleine dessertglaasjes

Zo ga je te werk

  1. Scheid eerst de twee eieren.
  2. Klop dan de eierdooiers met de suiker op. Blijf met je mixer doorgaan tot de dooiers er gaan uitzien als een wit-gele crème.
  3. Verwarm de speculaaspasta even in de microgolf zodat deze vloeibaar wordt. 30 seconden is voldoende.
  4. Klop nu het eiwit stijf en zet even opzij.
  5. Mix dan de mascarpone los zodat er geen klonters zijn.
  6. Giet hier dan de slagroom bij en klop het geheel goed op.
  7. Wanneer de slagroom-mascarpone stijf gemixt is, mag je er de afgekoelde speculaaspasta aan toevoegen.
  8. Meng dit dan onder de eierdooiers.
  9. En spatel daarna de eiwitten voorzichtig door de massa.
  10. Nu kan je de glaasjes vullen met telkens eerst een laag verkruimelde speculaaskoekjes en dan een laag van de speculaasmousse. Je kan hiervoor gebruik maken van een spuitzak.
  11. Ga door tot de glaasjes gevuld zijn en zet in de koelkast.
  12. Laat de speculaasmousse minstens drie uur opstijven in de koelkast.
  13. Geniet van dit dessert met mascarpone!