Speculaasmousse (met mascarpone)
Dit heb je nodig
- 2 eieren
- 1 eetlepel suiker
- 200 gram speculaaspasta
- 250 gram mascarpone
- 200 ml volle room
- 150 gram verkruimelde speculaas
- 6-7 kleine dessertglaasjes
Zo ga je te werk
- Scheid eerst de twee eieren.
- Klop dan de eierdooiers met de suiker op. Blijf met je mixer doorgaan tot de dooiers er gaan uitzien als een wit-gele crème.
- Verwarm de speculaaspasta even in de microgolf zodat deze vloeibaar wordt. 30 seconden is voldoende.
- Klop nu het eiwit stijf en zet even opzij.
- Mix dan de mascarpone los zodat er geen klonters zijn.
- Giet hier dan de slagroom bij en klop het geheel goed op.
- Wanneer de slagroom-mascarpone stijf gemixt is, mag je er de afgekoelde speculaaspasta aan toevoegen.
- Meng dit dan onder de eierdooiers.
- En spatel daarna de eiwitten voorzichtig door de massa.
- Nu kan je de glaasjes vullen met telkens eerst een laag verkruimelde speculaaskoekjes en dan een laag van de speculaasmousse. Je kan hiervoor gebruik maken van een spuitzak.
- Ga door tot de glaasjes gevuld zijn en zet in de koelkast.
- Laat de speculaasmousse minstens drie uur opstijven in de koelkast.
- Geniet van dit dessert met mascarpone!