Kerstdessert

Lucas Meubelen is INSPIRATIE TEN TOP! Ons team van medewerkers geeft niet alleen de allerbeste interieurtips voor je woning, maar in deze decembermaand krijg je van hen ook een héle lekkere tip voor het Kerstdessert: Speculaasmousse met mascarpone om de overtollige speculaas nuttig te gebruiken.  Zo gaan we steeds een stapje verder in het meedenken met onze klanten...lees hier het recept 

Speculaasmousse (met mascarpone)

Dit heb je nodig

2 eieren

1 eetlepel suiker

200 gram speculaaspasta

250 gram mascarpone

200 ml volle room

150 gram verkruimelde speculaas

6-7 kleine dessertglaasjes

Zo ga je te werk

Scheid eerst de twee eieren.

Klop dan de eierdooiers met de suiker op. Blijf met je mixer doorgaan tot de dooiers er gaan uitzien als een wit-gele crème.

Verwarm de speculaaspasta even in de microgolf zodat deze vloeibaar wordt. 30 seconden is voldoende.

Klop nu het eiwit stijf en zet even opzij.

Mix dan de mascarpone los zodat er geen klonters zijn.

Giet hier dan de slagroom bij en klop het geheel goed op.

Wanneer de slagroom-mascarpone stijf gemixt is, mag je er de afgekoelde speculaaspasta aan toevoegen.

Meng dit dan onder de eierdooiers.

En spatel daarna de eiwitten voorzichtig door de massa.

Nu kan je de glaasjes vullen met telkens eerst een laag verkruimelde speculaaskoekjes en dan een laag van de speculaasmousse. Je kan hiervoor gebruik maken van een spuitzak.

Ga door tot de glaasjes gevuld zijn en zet in de koelkast.

Laat de speculaasmousse minstens drie uur opstijven in de koelkast.

Geniet van dit dessert met mascarpone!

AddToAny

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Ontvang nuttige tips en blijf op de hoogte van onze acties.

GRATIS Interieuradvies

Stuur ons alvast de afmetingen
van je kamer en maak een afspraak

Bereken je route
Openingsuren

Meubelen Lucas

Wijngaardstraat 54
9450 Haaltert

T 053-83.26.21
F 053-83.88.82
E info@meubelenlucas.be 

Bereken je route
Openingsuren

Trendline Jong wonen

Kerkskenhoek 57
9450 Haaltert

T 053-84.87.77
F 053-84.87.78