0
tel: 053-83.26.21
Search

Keramiek als tafelblad

tafel in keramiek

Keramiek als tafelblad

Het is een nieuwe trend met een bijzonder mooi resultaat: de tafelbladen in keramiek. Enerzijds hebben ze de duurzame en elegante uitstraling van marmer, en anderzijds heeft keramiek veel meer voordelen dan marmer. De keramische bladen van onze hedendaagse eet- en salontafels worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Die worden onder heel hoge temperatuur gebakken, waardoor een buitengewoon sterk materiaal ontstaat. Een dik keramisch blad kan een robuuste uitstraling hebben. Een dunner exemplaar is dan weer erg minimalistisch en strak. Eén ding is zeker: een tafelblad in keramiek is ontzettend mooi.

Grote keuze in keramiek

Doordat er natuurlijke materialen aan de basis liggen van de productie van keramiek, is geen enkel blad identiek, en heeft keramiek ook een erg natuurlijke uitstraling. In dat opzicht is het vergelijkbaar met marmer of andere natuursteen. De keuze in kleuren en stijlen is enorm. Voor elke woonstijl is er wel een geschikte variant te vinden. En ook met het onderstel dat vaak in metaal wordt gemaakt, kan er flink worden gevarieerd. Met een ietwat in het oog springend onderstel, bekom je al gauw een industriële look. Met een warme tint past keramiek helemaal in een landelijke omgeving en een dun keramiek tafelblad in combinatie met een fijn onderstel kan dan weer perfect zijn in een modern interieur.

Onderhoud van keramiek

Het oppervlak van een tafelblad in keramiek is heel mat, maar bijzonder sterk. Keramiek heeft een ongekende hardheid waardoor het ook wel tegen een stootje kan. In feite is keramiek harder dan metaal. Je tafelblad is krasvast, en bovendien ook nog eens hittebestendig, dus warme potten en pannen zullen het tafelblad niet beschadigen. Het schoonmaken van keramiek is dan ook geen probleem, want het materiaal is niet gevoelig voor vlekken. Eten of drinken is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek, en mocht aangekoekt vuil toch wat moeilijker te verwijderen zijn, dan kan een verdund schuurmiddel zoals bijvoorbeeld Cif worden gebruikt. Pas wel op met chemicaliën zoals ontstopper of ovenreiniger, maar keramiek is één van de meest duurzame materiaal voor eettafels en salontafels.

Ons aanbod is de laatste maanden dan ook sterk gegroeid. Kom langs in onze winkel en ontdek de mooiste tafels in keramiek van verschillende collecties.