0
tel: 053-83.26.21
Search

Ken je nog het gevoel van flanel?

Ken je nog het gevoel van flanel?

Wat is flanellen bedlinnen?

Flanellen bedlinnen wordt gemaakt van 100% katoen, maar de stof krijgt een speciale nabehandeling door deze op te ruwen. Daardoor ontstaat er een heerlijk donslaagje, en dat is nu net wat we allemaal wel kennen. Dat is het donsje dat ons tijdens de wintermaanden warm houdt. De originele stof is meestal ook een dikkere katoen dan bij gewone katoenen lakens. Flanel staat er dan ook om gekend de warmte langer en makkelijker vast te houden.

Uiteraard haal je de échte warmte nog steeds uit je donsdeken zelf, maar flanellen bedlinnen is toch een aanrader voor als je nogal gauw koude voeten hebt, of gewoon graag heerlijk warm ligt. Gezellig is het in ieder geval.

Flanellen dekbedovertrekken, en zelfs hoeslakens zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en prints. Laat je dus eens lekker gaan deze winter en pimp je slaapkamer met een mooie én tegelijkertijd heerlijk warme dekbedovertrek.

Flanellen dekbedovertrekken ook in de zomer

Wist je trouwens dat flanel ook perfect in de zomermaanden kan worden gebruikt? De van origine sterke katoenen stof is en blijft een natuurproduct en heeft daardoor een ademende werking. Flanel is sterk vochtabsorberend en uit zichzelf warmteregulerend. Een flanellen overtrek aanschaffen is dus zeker de moeite waard en kan heel het jaar door worden gebruikt.

Onderhoud van flanel

Flanellen dekbedovertrekken kunnen gewoon op 60° worden gewassen zoals andere katoenen lakens. Bij donkere kleuren wordt echter aangeraden het bij 40° te houden om de kleur het langst mooi te houden. Ook de droogkast mag gebruikt worden voor flanellen stof, al zal de stof minder snel slijten als je de flanel zonder droogkast weet te drogen.

Ga aan de slag met deze tips en ga heerlijk de wintermaanden in.