0
tel: 053-83.26.21
Search

Interieurtip: onderhoud donsdekens en -kussens

Hoe houd jij je donsdekens en –kussens schoon?

Op zich hebben donsdekens en –kussens niet al te veel onderhoud nodig. Toch zijn er enkele zaken die kunnen bijdragen tot het langdurig genieten van je favoriete donsje.

Zo zorgt lucht tussen de veertjes ervoor dat uw donsdeken een isolerende werking krijgt en dus bijdraagt tot een aangenaam en warm gevoel. Om dat te behouden, is het aan te raden om uw dons regelmatig goed op te schudden.

Vaak zie je ook dat men de donsdekens door het venster naar buiten hangt. Dat is een goed idee, maar doe dat enkel bij echt droog weer. Een vochtige omgeving doet namelijk geen goed aan de kwaliteit van je donsdeken. Het moet net de bedoeling zijn om te luchten, en dat kan enkel bij droog weer. Let op: ook te fel zonlicht is niet goed voor je dons: door de hitte van de zon worden de veren broos, ze verliezen hun elasticiteit en dat is onomkeerbaar. Dus buiten luchten? Ja, maar enkel in de juiste weersomstandigheden.

Stofzuig jij wel eens je donsdekens en –kussens? Dat is helemaal niet nodig. De buitenstof van een dons is erg compact en glad, zodat er zich geen stofdeeltjes in zullen vastzetten. Daarom hoef je ze dus ook niet weg te halen. De stof blijft sterker en steviger als je het gewoon bij opschudden houdt.

Hou je deze regeltjes in acht, dan krijg je er jarenlang donzig genot voor terug!