0
tel: 053-83.26.21
Search

Hoeveel schaapjes tel jij voor je de slaap kan vatten?

Elke nacht goed slapen. Dat is wat iedereen wil, maar veelal een utopie blijkt.

Veel mensen onderschatten het belang van een goede nachtrust. En dat terwijl goed slapen ervoor zorgt dat je je vrolijker, energiek en alert voelt. Eén probleem brengt je niet meteen uit evenwicht, maar je pakt het met beide handen aan. Verder kun je je met voldoende slaap beter concentreren en gegevens beter herinneren. Als je slaapt, krijgen je hersenen de kans om zich op te laden en informatie te verwerken. Dit komt de productiviteit in je dagelijkse bezigheden ten goede. Daarbij draagt goed slapen en een goede nachtrust bij aan het voorkomen van gezondheidsproblemen. Mensen die te weinig slapen hebben namelijk een verhoogde kans op hartritmestoornissen, depressies, diabetes, een te hoge cholesterol, borst- en darmkanker en nog veel meer.

Dit zijn allemaal redenen om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust in de hand werkt. Je kan zelf alvast rekening houden met een aantal tips over je slaapomgeving en je slaapsysteem.
Voor de ideale slaapomgeving geldt dat het rust moet uitstralen. Dus niet: een felgekleurde kamer met een knipperende televisie en gordijnen die amper verduisteren, maar liever: een zachtgekleurde kamer zonder televisie, maar met verduisterende gordijnen of jaloezieën.

Om comfortabel te slapen is een goed matras en hoofdkussen belangrijk.
De slaapspecialisten van Lucas Meubelen kunnen je persoonlijk begeleiden om het juiste slaapsysteem te vinden. Iedere persoon is verschillend en daarom is zo’n persoonlijk slaapsysteem ook erg belangrijk.
Houd bij de keuze van je matras rekening met je slaaphouding, gewicht en je eigen voorkeuren. De één houdt nu eenmaal liever van een keiharde ondergrond, terwijl de ander pas kan dutten op een zachte bodem. Test ook verschillende matrassen voordat je er één aanschaft. En dat kan je uitgebreid doen in de winkel te Haaltert.

Een goede nachtrust is letterlijk van levensbelang. Het verbeteren van je slaap geeft je leven een enorme positieve impuls. De voordelen van een goede en gezonde nachtrust zijn namelijk oneindig. Binnen een paar weken merk je dat je vrolijker door het leven gaat, meer energie hebt en simpelweg gelukkiger bent.  Voldoende slaap zorgt er ook voor dat je er aantrekkelijker uitziet. Het voorkomt de vale huid, de gezwollen ogen en de donkere kringen die vaak met een gebrek aan slaap gepaard gaan.

Het verbeteren van je nachtrust zorgt ervoor dat je vrijwel direct positiever, vrolijker en zorgelozer in het leven staat. Bedenk eens hoe het is om elke dag met het goede been uit bed te stappen. Om weer het gevoel te hebben dat je alles aankunt.  Kortom, een flink portie extra levensgeluk. Een mooier doel bestaat niet.