0
tel: 053-83.26.21
Search

Hoe vaak heb jij deze zomer buiten getafeld?

Hoe vaak heb jij deze zomer buiten getafeld? Dan is het tijd om het nu binnenshuis weer gezellig te maken. Met een landelijk interieur breng je een beetje buitengevoel en natuurlijke materialen naar binnen toe. Hoe pak je dat aan?

 

Landelijk dromen

Een landelijk geïnspireerde woonkamer zorgt voor een charmante en rustgevende omgeving en bestaat uit robuuste, houten meubels en veel natuurlijke elementen, geïnspireerd door het plattelandsleven. Vroeger kwam die landelijke stijl vooral voor in buitenverblijven, boerderijen en chalets, maar tegenwoordig vinden we ze steeds vaker terug in hedendaagse woningen. Of het nu gaat om een villa, loft, herenhuis of appartement, in elke woning kan je een landelijke cottage stijl integreren.

Een landelijk interieur straalt de kalmte van het platteland uit en doet denken aan lang vervlogen tijden. De ontspannen sfeer is vooral te danken aan de eenvoudige vormgeving van de meubelen die gemaakt werden vanuit praktisch oogpunt en met een minimum aan middelen. Deze basisregels gelden ook voor de verdere inrichting van de kamer. Lokale en natuurlijke materialen genieten de voorkeur.

Een warme landelijke woonkamer verkrijg je door gebruik te maken van lichte kleuren zoals pastel, wit en lichte aardetinten. De decoratie moeten licht en luchtig aanvoelen en is liefst gemaakt van natuurlijke materialen zoals riet, jute, linnen, hout of wol. Typische cottage kleuren zijn pastel, aardkleuren en diverse nuances van wit. Probeer steeds een lichte gradatie te hebben in de gebruikte kleuren om zo een levendig woonkamer interieur te bekomen. Spierwit is niet aan te raden omdat dit steriel zal overkomen. Ga voor off-white of eierschaal.

Zoeken naar meubels en decoratie is ongetwijfeld één van de leukste bezigheden bij het inrichten van een landelijke woonkamer. Door de grote verscheidenheid aan cottage meubelen is het niet altijd evident de juiste eyecatcher te vinden die past bij de rest van je interieur. Laat je daarom begeleiden door het ervaren interieur team van Lucas Meubelen, want jouw huis inrichten, is hun passie.