0
tel: 053-83.26.21
Search

Heeft u een veranda of pergola?

Of volgt u de allernieuwste trend met een houten bijgebouw in de tuin? Lucas Meubelen helpt je bij de inrichting ervan. Lees hier welke meubelen ideaal zijn voor jouw tuinkamer.

Dit is dé periode om te genieten van de tuinkamer. Het is niet te warm maar ook niet te koud, het is wisselvallig weer maar toch wil je graag buiten zijn. Met een tuinkamer kan dat! Wat is een tuinkamer eigenlijk? Het is in principe een soort van serre die vrij kan staan in de tuin of aangebouwd wordt aan het huis als veranda. Met een tuinkamer als verlengstuk van de woning wordt het niet alleen lichter in huis. Veel mensen gebruiken de ruimte ook als de ideale manier om meer ruimte en sfeer te creëren. Om een aparte lees- en relaxhoek te maken met uitzicht op de tuin.

Hoe je een tuinkamer inricht is geheel afhankelijk van de interieurstijl waar jij van houdt. Daarnaast kun je zelf ook kiezen hoeveel meubels je gaat gebruiken in de tuinkamer. Wil je diverse hoeken creëren of juist veel ruimte open houden? Heeft jouw tuinkamer een zithoek én een eethoek, dan kan je écht optimaal genieten in de lente, zomer, herfst en zélfs in de winter wanneer het zonnetje schijnt.

Het meest bekende voorbeeld van een meubel voor de tuinkamer is de rieten of rotan stoel met kussens op de zitting en de rugleuning. Er zijn tegenwoordig ook talrijke trendy en interessante alternatieven.

Ga er in eerste instantie vanuit dat je de stijl van je tuin doortrekt in het interieur van je tuinkamer. Op die manier creëer je rust in je interieur en wordt de inrichting een mooi en evenwichtig geheel. Concreet betekent dat dat je bij een landelijke tuin ook kiest voor landelijke meubeltjes. Heb je eerder een strakke tuin met rechte paadjes rechthoekige perkjes, dan kan je voor een moderne look gaan in de meubelen.

Wat betreft kleurkeuze, is het altijd fijn om lichte tinten te kiezen voor de tuinkamer. Je wil net in de tuinkamer zitten voor het lichte en luchtige buitengevoel. Door gebruikte te maken van frisse kleuren, haal je echt letterlijk de buitensfeer naar binnen toe.

Materialen als glas en keramiek zijn ideaal voor bijvoorbeeld tafelbladen, maar ook andere materialen, zoals natuurlijke materialen, kunnen goed tot hun recht komen in jouw tuinkamer. De meest ideale meubels combineren het beste van tuinmeubelen en luxe woonkamermeubelen. Doe inspiratie op bij Lucas Meubelen voor modern en trendy tuinkamer meubilair.

De grens tussen binnen en buiten wordt steeds vager. Profiteer volop van het heerlijke ochtendzonnetje. Geniet comfortabel van de avondrust in je tuin. En maak de wisseling van de seizoenen van dichtbij mee vanuit je vertrouwde huiselijke omgeving.