0
tel: 053-83.26.21
Search

FAQ: Welke onderstel kies ik voor mijn tafel en stoelen?

Welke kleur of materiaal onderstel kies ik voor mijn tafel en stoelen?

Door de grote keuze aan tafels en stoelen en het ruime aanbod in flexibele oplossingen als het gaat over kleur- en materiaalkeuze voor het onderstel, is dit een vraag die wel héél vaak wordt gesteld. De grote keuze biedt zoveel opties, dat mensen soms door het bos de bomen niet meer zien.
Onze interieurspecialisten helpen je dan graag op weg.

Het juiste onderstel voor jouw interieur

Uiteraard hangt de juiste keuze een beetje af van de rest van je interieur, maar zeker ook van het type vloer in je woning. Wanneer in de ruimte vloertegels liggen, is het bijvoorbeeld al compleet verschillend dan wanneer er parket in de kamer ligt. Heb je een warm en landelijk interieur? Of koos je eerder voor een industriële of moderne look? Kijk eens rond bij je thuis, maak eventueel wat foto’s van de omgeving en breng die mee naar de showroom. Onze specialisten kunnen zich dan meteen een beeld vormen van jouw kijk op interieur.

Tafel op parketvloer

Wanneer je tafel en stoelen in een ruimte komen waar een houten vloer ligt, dan kan het bijzonder mooi en contrastrijk zijn om te kiezen voor een zwart onderstel. Zowel voor de tafel als voor de stoelen kan die keuze dan dezelfde zijn, al is dat niet altijd een must. Een zwart metalen onderstel oogt robuust en is karaktervol.  Zowel voor een landelijk als voor een ietwat modernere look, is deze combinatie zeker een aanrader.

Tafel en stoelen op vloertegels

De kleur van de vloertegels zal hier een belangrijke rol gaan spelen in de juiste keuze. Wanneer de vloer eerder bleek is van uitstraling, dan kan er een mooi accent gelegd worden door een ietwat donkerder onderstel te kiezen, al is dat niet altijd waar. Door in lichte, sobere tinten te denken, creëer je dan ook weer rust in een modernere en eerder strakkere kamer. Hier speelt de beoogde sfeer dus zeker een rol. Bij donkere tegels of donkere natuursteen, kan een combinatie met hout ook weer heel warm zijn. Gezelligheid troef wanneer je zo met natuurlijke materialen tot een mooi geheel kan komen.

Tafels en stoelen op tapijt

En dan is er natuurlijk nog de optie om te gaan voor een tapijt onder de tafel. Daarmee doorbreek je het spel tussen de vloer en het onderstel, en dat schept dan weer mogelijkheden. Gezellig is het sowieso.

Type onderstel voor tafel en stoelen

In het ruime aanbod van tafels en stoelen zijn er tal van mogelijke onderstellen. Niet alleen in materiaal en kleur verschillen ze van elkaar, maar ook de vorm van de poot draagt bij tot een bepaalde uitstraling. Er zijn bijvoorbeeld de spinpoten die wat speelser zijn. Een rechte poot, is dan weer strakker, gebogen vormen geven een gevoel van rust,… Kom langs in onze winkel en ontdek het grote aanbod. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen de juiste keuze te maken.