0
tel: 053-83.26.21
Search

FAQ: Verkleint een hoeksalon mijn ruimte niet?

hoeksalon

Een hoeksalon is veruit de meest verkochte opstelling onder de salons. Je creëert hiermee een cosy hoekje voor extra gezellige avondjes met het hele gezin. En je benut er zelfs een kleine ruimte optimaal mee.
Vóór de opkomst van het hoeksalon werd er tussen 2 aparte zitbanken een hoek gecreëerd waarin weleens een plant of decoratief tafeltje werd gezet. Maar uiteindelijk was het ook een verloren ruimte, een gemiste kans voor een extra zitplaats.

Of een salon de ruimte al dan niet verkleint, hangt vooral af van het model zitbank dat je kiest. Bepaalde factoren verruimen of verkleinen een kamer weleens. In een ietwat kleinere woonkamer is bijvoorbeeld een hoeksalon op pootjes altijd een goed idee. De ruimte onder het salon geeft lucht aan de kamer en dat geeft een verruimend effect. Ook door je kleurenpallet van je woonkamer licht en rustig te houden creëer je meer openheid en dus ook op die manier weer het gevoel dat het groter is.

Aarzel dus ook in een kleine ruimte zeker niet om een hoeksalon aan te schaffen. Het is zó gezellig om in die knusse hoek te kruipen met een dekentje en een kopje thee!

Wist je trouwens dat een hoeksalon ook wel modulair kan zijn? Bij sommige modellen kan je een hoek vormen door gebruik te maken van een losse poef. Die kan je dan afhankelijk van de gelegenheid los van de zetel of aan de sofa plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een keer bezoek in plaats van een gezellige tv-avond voor het gezin, dan kan je de poef met een plateau erop gebruiken als extra plaats voor de hapjes en de drankjes.

Ben je er na deze tips nog steeds niet uit voor jouw situatie? Maak enkele foto’s van je interieur en onze medewerkers kijken graag mee wat voor jou de mooiste of meest comfortabele oplossing zal zijn.