0
tel: 053-83.26.21
Search

Eetkamer kleine ruimte

Heb je een kleine, maar gezellige ruimte om te tafelen en vrienden te ontvangen? Kies dan voor een eetkamer die niet te zwaar is. Het maakt je interieur ruimer, luchtiger en aangenamer om te vertoeven. Lees er hier alles over…

 

KLEINE EETKAMER

Vind jij het ook fantastisch om vrienden en familie te ontvangen, en gezellig aan tafel te dineren, te aperitieven of samen spelletjes te spelen? Maar heb je steeds het gevoel dat je ruimte te klein is om een gezellige tafel en stoelen neer te zetten? Daar weet Lucas Meubelen wel raad mee. Want ook een kleine eetkamer is erg stijlvol en gezellig in te richten, als je maar de juiste keuzes maakt in het type tafel en de stijl van de stoelen.

Ruimte voor een eetkamer

Eerst en vooral is het belangrijk dat je voor jezelf de ruimte eens goed analyseert. Waar valt het licht naar binnen? Welke kleuren zijn er gebruikt voor de muren, en hoe zit het met de plafondhoogte? Wat maakt die ruimte zo klein? Of valt het nog wel mee nu je het eens goed opmeet? Breng je afmetingen en eventueel wat foto’s mee, want de medewerkers van Lucas Meubelen kunnen dan het juiste advies geven voor jouw interieur, zowel voor wat betreft de stijl van de eetkamer als van de afmetingen voor de tafel en de stoelen.

Eetkamer inrichten

Erg vaak wordt bij het inrichten van kleinere ruimtes de fout gemaakt om te werken met meerdere kleine meubelstukken. Het lijkt logisch om in een kleine ruimte kleine spullen neer te zetten, maar helaas geeft dat al gauw een drukke beleving.
Je krijgt veel meer een ruimtelijk gevoel in zo’n kamer als je gebruikt maakt van 1 grote tafel, of bijvoorbeeld 1 kader aan de muur in plaats van te werken met meerdere kleine accessoires.
Fijne meubels in een kleine ruimte
De meubelen die je kiest voor een kleine ruimte mogen echter geenszins groot en robuust zijn. Dan zou de eetkamer alleen maar kleiner gaan lijken. Kies dus steeds voor 1 stuk zoals 1 tafel, 1 kast, 1 kunstwerk, enz. Maar kies het in de juiste stijl: fijn en slank. Materialen zoals metaal, glas en het gebruik van lichte kleuren helpen om het juiste luchtige en ruimtelijke gevoel te bekomen.
De juiste stoelen in de eetkamer

Om de eetkamer een ruimer gevoel te geven, raden we je aan om ook een lichte kleur van stoelen te kiezen. Stoelen kunnen vaak een rommelige indruk geven, zeker als ze groot en donker zijn. Lichte stoelen vallen veel minder op in het zichtveld. Als je de juiste keuze maakt in stoelen, dan gaan ze helemaal op in het interieur. Stoelen zonder armleuningen zijn ook ideaal om het ruimtelijke gevoel te behouden.

JE EETKAMER SCHILDEREN

En tot slot kies je voor de muren ook best voor lichte kleuren. Richt je bij het maken van een kleurenpalet op twee of maximum drie kleuren:  één of twee kleuren met een lichte heldere tint die het grootste gedeelte van de ruimte bestrijken en eventueel één accentkleur waarmee je het geheel visueel wat spannender maakt. Maar let op: het accent hoeft niet altijd groot te zijn om indruk te maken.