0
tel: 053-83.26.21
Search

Decoreren met plaids voor winterse gezelligheid

Decoreren met plaids voor winterse gezelligheid

De warmte van een winterse plaid

Een plaid is niet alleen een praktisch woonaccessoire om lekker onder te kruipen en jezelf warm te houden, maar het is ook nog eens een mooie decoratie om warmte en sfeer in huis te creëren. Een sprei, quilt, omslagdoek… Alleen voor het woord ‘plaid’ zijn al meerdere omschrijvingen en dat is niet zo gek, een plaid is multifunctioneel! ’s Zomers houdt hij je warm wanneer het buiten frisser wordt, in de winter nestel je je er heerlijk onder op de zetel. En je gebruikt hem niet alleen op de zetel, maar ook over een stoel of op je bed past hij uitstekend. In combinatie met kussens in bijpassende kleuren of prints voegt een plaid echt iets toe aan je interieur. Je hebt er nooit genoeg, maar hoe vind je nu de plaid die het beste bij jou past?

Decoratietips met plaids

Vooral tijdens de koude wintermaanden brengt een zachte plaid warmte in huis. Zowel in de zetel, op een stoel of op het bed kan een plaid erg veel gezelligheid toevoegen. Wat ook overal kan, is een stapel met verschillende bijpassende patronen. Het lijkt dan een stockageplekje voor dekentjes, maar het voegt tegelijkertijd zóveel warmte toe. En weet je wat ook leuk is: leg één opvallend of chic exemplaar in de zetel en combineer daar met verschillende kussens en eenvoudigere plaids in bijpassende of contrasterende kleuren.

Plaids in verschillende stijlen

Voor iedere woonstijl zijn er bijpassende plaids te vinden. Zo zijn ze niet alleen functioneel, maar ook passend binnen jouw persoonlijk interieurplaatje.

Een plaid in een effen kleur is eigenlijk altijd goed, zo houd je het lekker rustig. Je kan daarbij kiezen voor een veilige basic tint als beige, bruin of grijs. Maar vergeet niet dat een plaid bij uitstek een woonaccessoire is om een keer mee uit te pakken. Een plaid is een item dat je nu eens kan kiezen in een kleur die je voor andere meubels niet zo gauw zou kiezen. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een gele, oranje of rode plaid als blikvanger. En voor de kinderkamer zijn blauw, roos, maar ook groen toffe kleuren om wat meer kleur in de kamer te brengen.

Is jouw woonstijl klassiek en tijdloos, dan zit je met een exemplaar met een krijtstreep of visgraat eigenlijk altijd goed. Zo heb je een plaid die net even anders is dan een effen exemplaar. Maar ook een plaid met ruiten motief of een andere print past goed bij een klassieke smaak.

Mag het toch wat uitbundiger? Dan zorgt een plaid met stippen of andere gekke printjes voor een vrolijke toets.

De nieuwe collectie plaids van Lucas Meubelen biedt voor elk wat wils. Kom langs en kies de plaid, of de stapel plaids, die het best bij u past.