0
tel: 053-83.26.21
Search

5 tips om je slaapkamer gezelliger te maken

gezellige slaapkamer

In tijden van sociaal isolement en winterse duisternis, maken we het thuis extra gezellig. We kunnen er niet omheen. Onze thuis werd de voorbije maanden nóg belangrijker.
We trekken ons op aan het herinrichten van de meest favoriete plekken in ons huis. Tijd dus om jullie te trakteren op enkele leuke tips.

De inrichting van de slaapkamer

Wat is de kamer waar je je al eens graag terugtrekt? Een veilige, rustige plek waar je alleen of samen kan mijmeren over de dag of plannen kan maken voor de toekomst? Dat is zonder twijfel de slaapkamer. Hoe maak je die intieme plek nog knusser en gezelliger?

1.    Breng rust in de slaapkamer

Dat kan door gebruik te maken van neutrale of effen kleuren. Zandkleuren en aardetinten hebben van nature de eigenschap om rustgevend te zijn. Natuurlijk mag je best van ‘iets’ in je slaapkamer een eyecatcher maken, maar doe dat dan slechts met één item. Of je legt een supermooi bedrukt bedlinnen, of je hangt een opvallend kunstwerk tegen de muur, of je doet nog iets anders, maar zeker niet alles tegelijk. En weet je? Ook een opgeruimde slaapkamer brengt rust. Kijk dus eens rond of er items zijn die je kan missen, of die een andere bestemming kunnen krijgen. Even orde scheppen, kan al deugd doen voor de rust.

2.    Kussens en plaids in de slaapkamer

Niet om het warmer of comfortabeler te maken, maar gewoon decoratief om een WAAUW-slaapkamer te bekomen. Je kent ze wel, de foto’s uit de boekjes waar wel 3 kussens aan elke kant liggen. Vraag je je dan wel eens af of dat goed ligt? Natuurlijk niet, maar het maakt je slaapkamer zóveel gezelliger. In de wintermaanden kan je er gerust nog een schepje bovenop doen door nonchalant een zacht wollen of andere plaid achteraan op het bed te leggen. Je zal een héél uitnodigende slaapkamer hebben.

3.    Een cosy zithoekje in de slaapkamer

Heb je een beetje ruimte in je slaapkamer? Denk dan eens aan een heerlijk zithoekje voor jezelf, om heel af en toe eens lekker te cocoonen met een goed boek, of gewoon decoratief om een extra knus gevoel te creëren. Helemaal mooi wordt het als je bijvoorbeeld een gezellig (rond) tapijt legt. Daarbij kies je een heel knus zeteltje. Opteer voor een model op pootjes als je kamer niet heel groot is. Zet er een leeslamp bij en een mandje met literatuur. Zelfs een extra plaid of een klein bijzettafeltje maakt het helemaal af.

4.    Gebruik verschillende materialen

Bij de inrichting van je slaapkamer kan je vrij gebruik maken van verschillende materialen. Dat maakt het interessant. Hou je vooral goed aan je gekozen kleurenpallet om het niet te druk te maken. Een metalen nachtkastje, een spiegel aan de wand, een rieten mandje, een wollen plaid, een bed met houten pootjes of een houten vloer. Combineer naar hartenlust, zolang het niet te rommelig wordt.

5.    Kunst in de slaapkamer

Of je nu veel met kunst bezig bent, of gewoon af en toe eens bedenkt of je niet een schilderij moet maken of aanschaffen, weet dat de slaapkamer een ideale plek is om ervan te genieten. Van alle plekken in je woning is de slaapkamer dé plek waar je tot rust komt en een klein momentje tijd hebt om te genieten van iets moois. Het inspireert je, en als je iets moois uitkiest, dan gaat het nooit vervelen.