0
tel: 053-83.26.21
Search

100% Industriële look

Na de eetkamer, is het nu de beurt aan de slaapkamer om voor een 100% industriële look te gaan. Zwarte poten, metalen accenten,…ze zijn weer helemaal hip.  Lees hier meer info

Een industrieel interieur

Pakhuizen en fabrieken worden opnieuw verbouwd. Verlaten panden worden omgebouwd tot woningen. Daardoor bleef de industriële interieurstijl steeds relevant. Moderne woningen worden steeds vaker ingericht met frisse en hedendaagse stijlen. Een industrieel decor is daarbij één van de stijlkeuzes die je kan maken, en die tegelijkertijd erg trendy is. Je kan op eenvoudige wijze unieke ruimtes inrichten, en zeker ook de slaapkamer kan een erg eigentijds geheel krijgen door enkele tips toe te passen.

Vintage slaapkamer

Het stoere uiterlijk van de industriële slaapkamer kan al vertrekken van een ruwe basis. Wanneer je betonnen muren of vloeren hebt in je slaapkamer, behoud die dan zo. Of haal het behang en verf, of zelfs gedeeltelijk het pleisterwerk van de muur af en laat de ruwe basismuren tevoorschijn komen. Kale bakstenen muren zijn een trend en zien er fantastisch uit in een industriële setting.

Zichtbare buizen, elektriciteitskabels of airconditioner kanalen geven hun eigen stijl aan de industriële look van de slaapkamer terwijl je misschien zou denken dat deze dan aan schoonheid afneemt. Niets is minder waar! Gebruik verzinkt staal of geef de buizen een verflaag met een beschermende coating om roestvorming en corrosie te voorkomen.

Trendy slaapkamer inrichting

Industriële slaapkamers zien er het beste uit met een neutraal en enigszins warm kleurenschema. Felle kleuren en accenten behoren niet tot de industriële look. De vintage look is wat groffer en stoerder. De meubels in industriële stijl zijn de blikvanger. Hou je kleurgebruik dus neutraal.

Investeer in meubels die gemaakt zijn van staal of gecoat ijzer. Combinaties van naturel hout en zwarte poten, vensters en metalen accenten zijn helemaal hip. In je industriële slaapkamer plaats je bij voorkeur stoere meubelen, nachtkastjes, planken en hangers met stalen frame.
En ga ook wat verder dan alleen de meubelen. Plaats en hang bijvoorbeeld ook stoere verlichting met losse kabels. Ze horen helemaal bij je nieuwe look.

En het belangrijkste van alles: wees niet te precies – de industriële look gaat namelijk vooral over imperfectie!